Nieuws

 

Zieuwent eerste dorp met elektrische deelauto

 

Vanaf vrijdag 9 september beschikt Zieuwent over een elektrische deelauto van MobielGedeeld! Op die dag presenteert Zieuwent de Volkswagen E-Up aan haar bewoners. Dat gebeurt tijdens een informatieve en feestelijke happening vanaf 12.00 uur op het dorpsplein. Wethouder Rene Hoijtink verricht de openingshandeling. Daarmee is Zieuwent het eerste dorp binnen de pilot sociaal autodelen waar bewoners de beschikking krijgen over een volledig elektrische deelauto!

Het initiatief voor de deelauto komt van Zonnig Zieuwent, MobielGedeeld en Zieuwents Belang. Dankzij een eenmalige bijdrage van de gemeente Oost Gelre is er afgelopen week een dubbele laadpaal geplaatst op het dorpsplein.

 

MobielGedeeld: voor mensen met én zonder rijbewijs

 

Iedereen kan lid worden van MobielGedeeld. Ook mensen die niet zelf een auto kunnen besturen. Zij worden gereden door vrienden, familie of vrijwilligers uit de buurt of de omgeving. Daarnaast is MobielGedeeld een goed alternatief voor de tweede auto of een mooie aanvulling op het openbaar vervoer. Geschikt dus voor jong en oud! Bovendien biedt het kwetsbare groepen toegang tot betaalbare deur-tot-deur mobiliteit.

 

Hoe werkt MobielGedeeld?

 

MobielGedeeld werkt met een lidmaatschap. Iedereen kan lid worden. Ook mensen die niet zelf een auto kunnen besturen. Aan het lidmaatschap zijn geen kosten verbonden. Leden krijgen een persoonlijk pasje. Heb je de auto nodig, dan kun je hem reserveren. Dat kan via een online agenda (via smartphone, tablet of computer) of via het servicenummer van MobielGedeeld (024) 82 00 321.

 

Gedeelde kosten

 

Aan het lidmaatschap zelf zijn geen kosten verbonden. Je betaalt slechts voor het gebruik van de auto. De all-in ritprijzen zijn tijdens de pilot: € 1,10 per uur en € 0,20 per kilometer. Daarmee wordt dat ritje naar de markt in Doetinchem of naar het ziekenhuis in Winterswijk ineens heel betaalbaar. Als je met meerdere passagiers rijdt, deel je de ritprijs met de andere passagiers (split billing). Een vrijwillig bestuurder betaalt uiteraard niet mee.

 

Inschrijven kan via www.mobielgedeeld.nl/inschrijven

Leden van Kruiswerk Achterhoek krijgen € 7,50 starttegoed.

 

Meer informatie

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met MobielGedeeld via

telefoon (024) 82 00 321 of e-mail: info@mobielgedeeld.nl

Je kunt ook lokaal contact opnemen via info@zonnigzieuwent.nl

 

Pilot Sociaal autodelen in Lichtenvoorde (31-5-2017)

lees hier meer over:

https://www.oostgelre.nl/actueel/nieuws/pilot-sociaal-autodelen-lichtenvoorde

 

Voor het laatste nieuws over Zonnig Zieuwent volg onze facebookpagina of like ons op Twitter:

Het bestuur van de Coöperatie Zonnig Zieuwent:

 

vlnr: John Krabbenborg, Frits Heezen, Stephan Papen (secretaris/penningmeester), Margret klein Holkenborg, Ruud Krabbenborg (voorzitter), Barend Wassink.

 

Geheel rechts, Notaris Bas Schipper.