Dorpsfonds

Energiemaatschappij AGEM stort per deelnemer van een postcoderoosproject jaarlijks een bijdrage in een soort dorpsfonds. De zogeheten maatschappelijke bijdrage. Leden die geen klant zijn bij AGEM betalen deze bijdrage zelf.
Deze bijdrage is vrij te besteden aan een duurzaam project. Onderstaand de projecten aan welke Zonnig Zieuwent heeft bijgedragen, kennis, kunde en financiële middelen.

Project D

Escreenshot elna project d 19-04-2019ducatief project op de basisschool om kinderen te leren waar hun eten vandaan komt. Van boerderij tot slager, bakker, supermarkt en het zelf koken van hun eigen diner waar zelfs de burgemeester en een wethouder mee kwamen eten.

 

 

Mobiel gedeeld

foto auto mobiel gedeeldZieuwent heeft deelgenomen aan een initiatief van de provincie Gelderland. Doel was het vergroten van de mobiliteit van kleine kernen door het mede beschikbaar stellen van een elektrische deelauto. In Zieuwent was dit een succes. Helaas bleek de deelauto niet overal in Gelderland levensvatbaar. Derhalve is het project als geheel beëindigd.

foto laadpaal elektrische auto kerkplein zieuwentOp het kerkplein in Zieuwent staat de laadpaal welke destijds als onderdeel van het project geplaatst is. Deze laadpaal kan eenieder gebruiken voor het laden van een elektrische auto.

Zonnig Zieuwent is momenteel aan het bekijken hoe we deze deelauto toch weer in ons dorp kunnen krijgen.

Ook werken we mee aan het ontwikkelen van mogelijke alternatieven voor een deelauto